Mielenrauhaa

Elinympäristön kauneus ja tasapaino vaikuttaa mieleemme tietoisesti tai tiedostamattamme. Joissakin tiloissa ja ympäristöissä olomme on vain rauhallisempi ja rentoutuneempi. Niissä mieli lepää ja puhdistuu, saa uutta energiaa. Rakennettujen tilojen harmonia ja tasapaino ympäristön kanssa on minulle tärkeä asia, josta tuon blogiin kuvia ja ajatuksia.

Ratkaisevaa on tunne, mikä tilaan tullessa on


Pidän sekä modernista että perinteisestä arkkitehtuurista. Ratkaisevaa on se tunne, mikä tilaan tullessa on ja miten rakennus sulautuu ympäristöönsä.

Ylempi kuva on Loviissa olevasta Tuhannen Tuskan kahvilasta, sen sisäpihalta. Suosittelen lämpimästi käyntiä siellä kesäaikaan. Korttelin talot ovat vieri vieressä, mutta pienet sisäpihat ovat katseilta suojattuja paratiiseja. Tämän tyylisiä ratkaisuja toivoisin mahdolliseksi uusissa kaavoissa.

Alemmassa kuvassa on moderni talo, jossa erityisen hienoa on lämpimien värien käyttö. Kivrakennus voi olla myös muun värinen, kuin suomalaisille rakentajilla niin rakas valkoinen. Tosin tässäkin asiassa tarvitaan hyvää makua. Kaikki värikartan sävyt eivät sovi ympästöön. Hienoa talossa on myös siirtyminen tilasta toiseen lähestyttäessä ulko-ovea - se tuo yllätyksellisyyttä tulijalle.






Kommentit